Tässä asiassa taisi meillä käydä tuuri, tai sitten ei. Talvea on odoteltu jo pitkään, tässähän se tämä talvi menee, ikisyksyä viettäessä. No, uusi ulko-ovi tarvittiin kuitenkin, sillä vanha oli jo aikansa palvellut. Tai ei oikeastaan. Vanha on nimittäin tosi hyvässä kunnossa ja joskus muutama vuosi sitten kuistin oveksi laitettu kamala hirvitys alkoi huonossa kunnossa. Vanha, tunnelmallinen ovi pääsi siis paraatipaikalle kuistin oveksi ja uuden tilasimme puusepältä. Tokihan se maalataan kesällä sitten. Mikähän muuten olisi hyvä maali ulko-oveen?

No tässä kuvat kuitenkin:

Tällainen oli kuistin edusta ennen
1226603.jpg

joo, ei ole tältä vuodelta tämä kuva, lunta on todellakin ollut joskus...

ja nyt se on tällainen
1226607.jpg

Ja se ovi, jonka pitäisi olla tiivis, oli siis tämä punainen juuri (päivä paistoi sisään)

1226604.jpg

Ja uusi ovi on tässä:

1226606.jpg

Puuseppä teki tämän mittojen mukaan, joten hyvää palvelua saimme ja vielä kotiinkuljetuksen! Mutta huomaa kyllä, ettei nykyään enää saa ihan samanlaista laatua kuin ennen (karmit meinasi levitä asennuksessa, kun oli jollain pikkuruuveilla kiinni, eikä niissä muutenkaan samanlaisia liitoksia ole kuin vanhassa).
Tässä uudessa ovessa on hiukkasen isompi tuo valoaukko. Olisin ehkä ottanut vielä isomman, mutta en tohtinut, kun ei ole kiva, jos kuistilta näkee suoraan vessaan...

Tuosta oven ikkunasta näkyykin se meidän kolmas ulko-ovi, joka saa siis siirtyä vintille, sillä sille ei enää ole tarvetta, kun tuo uusi ovi on riittävän tiivis.

Jeps. Kuvia valmiista makkarista myöhemmin.