Keittiö on ollut jo tovin (melkein)valmiina. Viimeisimmän postauksen jälkeen tässä torpassa on tapahtunut ja paljon! Ei niinkään remonttirintamalla, vaan muuten. Toukokuun lopussa syntyi kolmas aarteemme ja kaksi viikkoa hänen syntymänsä jälkeen imetyshuuruissa oleva äiti unohti kananmunat kattilaan yläkerran väliaikaiskeittiöön. No, ei siinä mitään, levy kutosella ja perhe päätti lähteä yhdessä kauppareissulle. Takaisin tullessa iski savu vastaan. Kattilanpohja oli sulanut levyyn kiinni, kananmunat oli palaneet karrelle ja haju oli ihan hirvittävä. Tuuletus täysille ja perhe evakkoon keskikerrokseen. Hajunpoistoon erikoistunut firma siivosi yläkertaa yli kuukauden, kaikki irtaimisto pestiin pesulassa (joka onnistui yllättävän paljon tuhoamaan tekstiilejä!), osa meni armotta Mustankorkealle.
Tässä vaiheessa pesimme astiat vessan lavuaarissa, ja elämä hymyili... ja siitä saakka on elämä ollut yhtä epäonnen alamäkeä viime viikkoihin saakka. En edes viitsi muistaa kaikkea mitä on tapahtunut, mutta tuo tapahtuman takia piti keittiötä yrittää saada nopeasti käyttökuntoon. Ja eipä siitä mitään iloa ole, jos jää vastoinkäymisiä suremaan, vai? Life goes on! Torppa ei palanut ONNEKSI ja kaikki ollaan vielä hengissä. Ja uskokaa, että kyllä muuten osaa arvostaa tiskipöytää ja hellaa aika lailla, kun on ensin ollut jonkin aikaa ilman, saati sitten sitä, että kaikki keittiötouhut voi todella suorittaa siinä samassa huoneessa.

Tässä siis keittiön alkuperäinen lautalattia kitattuna ja hiottuna. Kaikkia tuhansia naulanreikiä ei kitattu, vaan suurimmat vain.
1017231.jpg

Tässä siis ensimmäinen maalikerros. Maali on, kuten kuvastakin näkyy, Uulan lattiamaali ja sävy puolukka.
1017233.jpg


Tässä keittiön kunnostetut kaapit, kiintokaapit odottavat sopivia vetimiä vielä. Puutasot on koivua ja jotain sellaista laatua, että saa ikuisuuden työstää ja hioo vielä kerran ja kerran ja sitten vielä kymmenen kertaa ja öljytä noin sataan kertaan ennen kuin alkaa näyttää hyvältä. Kaappeihin etsimme muuten vanhanmallisia "lukkoja" tai siis niitä sellaisia, jotka pitää kaapin oven kiinni. Ei niitä rullasysteemejä, vaan vielä vanhempia. Noihin on meinaan vaihdettu osaan ne rullahässäkät ja ne on nyt aikansa eläneitä, alkuperäiset pelittää edelleen.
1017258.jpg

Tiskipöydässä on yksi reilu allas ja se on riittänyt vallan hyvin. Myös pannut ja pellit siinä saa pestyä, mutta ei onneksi ole paikkaa, jossa säilytellä likaisia astioita pitkään. Pöytä on muutaman vuoden vanha Stalan pöytä, löytyi kierrätyskeskuksesta. Hana on myös muutaman vuoden vanha ja tuli keittiökalusteiden mukana. Laatat jotain halpislaattaa rautakaupasta.
1017259.jpg

Tähän nurkkaan tulee puuhella, sitten joskus. :)
1017260.jpg

Mikähän lie kuvaajassa, kun kaik on vinossa. Juu, ei tönö näin pahasti ole vinksallaan, vaikka vanha ja joistain kohti "omalinjainen" onkin.
1017263.jpg

1017264.jpg

Ja tässä vielä lattiasta.
1017265.jpg

Lisää tasoja laitellaan vielä pariin paikkaan, kunhan ehditään. Nyt pitäisi ehdottomasti korjata yksi ikkuna, jonka eräs 3-vuotias remonttiherra keväällä paukautti kumivasaralla palasiksi: "Minä olen korjausmies!!". Ja uutta ulko-ovea odotellaan puusepältä. Sen pitäisi tulla marraskuun puolivälissä, joten sitten kuvia siitä. Mikähän maali olisi hyvä ulko-oveen? Vinkkejä?