Kyllä tämä paikka on tuntunut ihan kodilta koko ajan. Joulun alla tulee vuosi siitä, kun pimeänä talvi-iltana tulimme taloa katsomaan. Ja rakkauttahan se oli ensisilmäyksellä.

Patterien ja niiden termostaattien kanssa ollaan taas säädelty. Aluksi oli aika viileää sisällä, n. 18 astetta keskikerroksessa, ylä- ja alakerrassa vähemmän. Nyt on ollut aika lämmintä, 21-22 astetta. Keittiö patteri ei toimi ja lisäisin siitä kuvia, mutta kun piuha on autossa mp3:ssa. Illalla sitten.

Ikkunaprojekti saatiin päätökseen ja joitain päiviä sitten asensimme korjatut ja huolletut yläkerran ikkunat paikoilleen. Koska se venähti aika pitkälle syksyyn, oli erittäin järkevää aloittaa korjaaminen nimenomaan VAIN niistä ulkopokista. Vanhaa lasia ei saatu leikattua, joten uutta ostettiin suoraan lasiliikkeestä.

Nyt projektina on kaikenlaista pientä. Tarkoituksena olisi uusiokäyttää yläkerran keittiön kalusteet kellarin kodinhoitonurkkaukseen. Betonilattian piikkaaminen ei liene kaikista helpointa hommaa, varsinkaan kun ei ole oikeita välineitä. Keskikerroksen keittiön uusimisesta haaveilemme myös. Liesituuletin olisi tosi kiva saada paikoilleen, mutta pitäisi kaivaa esiin myös lattiat, laittaa ne ja samalla uusia hirveät lastulevykaapistot. Liesituuletin on odottanut paketissaan jo kohta vuoden, joten aikakin olisi, menee varmaan takuu kohta umpeen, eikä edes testaamaan olla päästy.

Mitä mieltä olette, voiko hellan laittaa jääkaapin viereen n. 30-40 cm:n päähän? Väliin tulisi kaappi. Voihan sen toki laittaa, mutta onko se energiasyöppö ratkaisu? Varmaan energialaitoksella osaisivat neuvoa.

Myös lumiesteistä haaveillaan, nyt märät lumet römpsähtää aika ikävän yllättäen kenen tahansa niskaan. Ongelmia on kaksi, ensinnäkin se, että kaveri ei saa laitettua omiaan, emmekä mekään sitten saa niitä joutilaita, ja että katto on profiilipelti, eikä helposti ole katsottavissa, missä kohti ne tukipuut menee. Mutta eiköhän sekin selvittelemällä onnistu.

Kaikkien projektien toteuttamista rajoittavat sekä aika että raha. Toisinaan hyvä, toisinaan ei.

Lisäilen niitä kuvia, kun piuha palautuu kotiin.

P:)